Βιολογικός Κουρκουμάς σε Σκόνη | Όλαbio | 100gr

1,40 

Βιολογικός κουρκουμάς σε σκόνη

O κουρκουμάς είναι μπαχαρικό με ήπια γεύση και άρωμα ξύλου. Ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίντζερ) και προέρχεται από τη ρίζα του τροπικού φυτού.

 

Εξαντλημένο

Ola bio
… ο χρυσός σύμμαχος της υγείας μας
Ο κουρκουμάς, ή κουρκούμη (επιστημονική ονομασία: Curcuma longa [Κουρκούμη η μακρά]) ή κιτρινόριζα, είναι ριζωματοειδές (rhizomatous). Είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό και μπορεί να φτάσει το 1m ύψος. Αναφορικά με τα χημικά συστατικά του είναι μια ομάδα ενώσεων που ονομάζεται curcuminoids, τα οποία περιλαμβάνουν την κουρκουμίνη (diferuloylmethane), demethoxycurcumin και bisdemethoxycurcumin. Κυρίως γίνεται χρήση σε αλμυρά πιάτα.  Είναι ένα μπαχαρικό που έχει τη βάση του στην Ανατολή. Κουζίνες της Ινδίας, της Νότιας Ασίας και Μέσης Ανατολής.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Βιολογικό Προϊόν
Χώρα ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1491kj/356kcal – Λίπη: 9,9γρ. Υδατάνθρακες: 58,2γρ. – Φ. Ίνες: 6,7γρ.- Πρωτεΐνες: 7,8γρ- Αλάτι: 38mg
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρ.καρπών, σόγιας, σησαμιού, γλουτένης.
Να μπαίνει σε μέρος σκιερό και δροσερό.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Βάρος Τεμαχίου 100gr

Αρχικά, ο κουρκουμάς είναι ένα πολύ διαδεδομένο στις ανατολικές χώρες μπαχαρικό ,  και έχει ως βασική ενεργή του ουσία , την κουρκουμίνη.

Η κουρκουμίνη

Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που εμπεριέχεται στον κουρκουμά, χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σκόνης κάρυ και προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Περιέχει ένα μίγμα ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως κουρκουμινοειδών, τα οποία είναι μια ομάδα φαινολικών ενώσεων που απομονώνονται από τις ρίζες του φυτού Curcuma longa.

Εκτός από μπαχαρικό, τον κουρκουμά τον χρησιμοποιούν στην Ινδία για θεραπευτικούς λόγους εδώ και αιώνες. Πρόσφατα στοιχεία, αποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη προστατεύει τον οργανισμό από κάποιες ασθένειες και έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.Βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων.Ένα θεραπευτικό μέσο για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής, ενώ παράλληλα αποτελεί πρώτης τάξεως αντιβιοτικό εξωτερικής χρήσης, προλαμβάνοντας βακτηριακές λοιμώξεις στα τραύματα και επιταχύνοντας τη διαδικασία της επούλωσης.

Άλλα επιστημονικά δεδομένα κυρίως σε πειραματόζωα, υποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Η φυσική αυτή χρωστική ουσία, δείχνει να καταστέλλει την καρκινογόνο δράση των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων.  Δηλαδή ουσίες που δημιουργούνται κατά το παρατεταμένο ψήσιμο του κρέατος και εμποδίζει τη δράση ενζύμων που επιταχύνουν την αρνητική έκβαση ορισμένων καρκίνων.

Μελέτες για την κουρκουμίνη

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη βοηθάει ακόμα και στην πρόληψη της εμφάνισης όγκων και εμποδίζει τη δημιουργία καρκίνου του προστάτη και του μαστού. Παράλληλα, επιδημιολογικά στοιχεία έδειξαν ότι οι Ινδοί που στη διατροφή τους χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες κουρκουμίνης, έχουν μικρότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Σύμπτωση ή ακόμα μια ευεργετική δράση του κουρκουμά και της κουρκουμίνης του;

Η κουρκουμίνη επιπλέον, είναι γνωστή και για τις ευεργετικές ιδιότητες της στο ήπαρ. Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δώσει ενδείξεις ότι μπορεί να προστατέψει το ήπαρ από ένα μεγάλο αριθμό βλαβερών ουσιών. Όπως είναι το τετραχλωρίδιο του άνθρακα, η βενζόλη και το διχλωροβενζόλιο. Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε μια ομάδα οργανικών χημικών ουσιών, που είναι πιθανό να διηθηθούν στον υδροφόρο ορίζοντα ή ακόμα να εκχυθούν σε λίμνες, από εργοστάσια χημικών, πλαστικών ή πετρελαίου ή ακόμα και δεξαμενές αποθήκευσης βενζίνης, μολύνοντας ουσιαστικά το νερό που πίνουμε.

Επίσης , άλλα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό. Με αποτέλεσμα να έχει προστατευτική δράση σε αρτηριακές παθήσεις και γενικότερα στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κουρκουμίνη και τις ιδιότητές της, λόγω της διαφαινόμενης θετικής επίδρασης στην ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνες, ώστε να γίνουν απολύτως κατανοητοί οι μηχανισμοί δράσης της σε κυτταρικό και γενετικό επίπεδο.

Βάρος 100 kg

Εταιρία

Όλα Bio

Ola bio
Καλάθι αγορών
Scroll to Top