Βιολογικές Νιφάδες Βρώμης Ολικής με Β-Γλυκάνες | ΒιοΑγρός | 500gr

2,50 

     100 % Βιολογικές Νιφάδες Βρώμης Ολικής

Οι νιφάδες βρώμης, αποτελούν μία εξαιρετική τροφή που δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από τη διατροφή μας. Το προϊόν είναι ενισχυμένο με β-γλυκάνες και  14 γρ. πρωτεινης ανά 100γρ Συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Διαθεσιμότητα: 5 σε απόθεμα

Ola bio

Η βρώμη ανήκει στα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, οπότε λειτουργεί προς τη σταθεροποίηση της συγκέντρωσης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, προλαμβάνοντας τις συνέπειες από την απότομη αύξηση και στη συνέχεια μείωση της γλυκόζης στο αίμα.

Συστατικά & Διατροφικοί Πίνακες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100ΓΡ./ML
Συστατικά Organic wholegrain oat flakes, heat-treated
Ενέργεια 365Kcal
Λιπαρά 6.9g
Εκ των οποίων Κορεσμένα 1,2g
Υδατάνθρακες 56g
Εκ των οποίων Σάκχαρα 1.3g
Εδώδιμες Ίνες 11g
Πρωτείνες 14g
Αλάτι 0,002g
Λοιπά στοιχεία Β-Γλυκάνες: 5g

Η βρώμη (Avena sativa) είναι ένα είδος δημητριακού. Ήδη πολλοί έχουν εντάξει στη διατροφή τους τα δημητριακά ωμής βρώμης, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινή για τον οργανισμό και όχι άδικα. Αφού κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι μειώνει τις ποσότητες της «κακής» χοληστερίνης (HDL) στο αίμα. Επιπλέον από μελέτες έχει αποδειχθεί επίσης, ότι οι τροφές πλούσιες σε βρώμη βοηθούν και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης μελέτες έδειξαν ότι 3 μερίδες των 28γρ. βρώμη, μείωσαν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα κατά μέσο όρο κατά 5,03 mg/dl σε άτομα με επίπεδα χοληστερόλης κάτω των 228,15 mg/dl, δηλαδή μείωση κατά 2,2% . Μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν σε άτομα με υψηλότερα από το μέσον όρο επίπεδα χοληστερόλης.

Επιπλέον η β-γλυκάνη, διαλυτή ίνα στη βρώμη, φαίνεται να ασκεί την υποχοληστερολαιμική δράση της μέσω της δέσμευσης των βασισμένων σε χοληστερόλη χολικών οξέων στο λεπτό έντερο, μέσω της μείωσης της απορρόφησης τους. Ως εκ τούτου, το ήπαρ απορροφά χοληστερόλη από την αιματική ροή για να αυξήσει τη σύνθεση χολικών οξέων και να αντικαταστήσει τα απεκκρινόμενα χολικά οξέα. Έτσι, τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα μειώνονται συνολικά ( μειώνεται η LDL χοληστερόλη, αλλά όχι και η HDL χοληστερόλη). Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι νιφάδες βρώμης έχουν επιπλέον αποτέλεσμα στη μείωση στης σύνθεσης της χοληστερόλης.

 

Βάρος 500 kg

Εταιρία

Όλα Bio

Ola bio
Καλάθι αγορών
Scroll to Top