Βιολογικό Ανεπεξέργαστο Μέλι Δάσους | Κτήμα Αδαμάντινος | 980gr

15,00 

Ένα Βιολογικό μέλι με ήπια, γλυκιά και πολυεπίπεδη γεύση.

έντονο άρωμα και σκούρο χρώμα.

  • 100% Ανεπεξέργαστο Βιολογικό Μέλι χωρίς καμία χρήση αντιβιοτικών.
  • Βιολογικό, πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων BIO HELLAS
  • Πλούσιο σε υδατάνθρακες, μέταλλα, με έντονη αντιοξειδωτική δράση.

*ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ 2022 

**ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ EXPOTROF 2021 & 2022

Εξαντλημένο

bio_meli_adamantinos

Το Βιολογικό Μέλι Δάσους Κτήμα Αδαμάντινος είναι 100% ανεπεξέργαστο. Συλλέγεται από τον Μάιο μέχρι και τον Νοέμβριο από μια ποικιλία δέντρων όπως: Μαύρης πεύκης, άγριας βελανιδιάς, καστανιάς και άγριων βοτάνων όπως: Θυμάρι, ρίγανη, τσάι, καθώς και ενδημικών φυτών της Εύβοιας. Η μοναδική ποικιλομορφία των δασών της Εύβοιας είναι αυτή που προσδίδει στο Βιολογικό Μέλι Δάσους αυτό το υπέροχο άρωμα. Το οποίο το κατατάσσει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, ως προς την ποιότητα και την αντιοξειδωτική του δράση.

Το μέλι δάσους της εταιρείας Κτήμα Αδαμάντινος έχει ήπια, γλυκιά και πολυεπίπεδη γεύση λόγω ποικιλίας φυτών. Το αρωμα του είναι έντονο και το χρώμα του σκούρο κοκκινωπό πριν την κρυστάλλωση του, η οποία λόγω της φυσικής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, γίνεται σε μικρό διάστημα. Είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και το νάτριο. Επιπλέον περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν προστατευτικά, ενώ δρα καταπραϋντικά αλλά και θεραπευτικά στον πονόλαιμο, τις στομαχικές διαταραχές και τη γρίπη. Πρόκειται για προϊόν πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, όπου δεν έχει γίνει η χρήση αντιβιοτικών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:

Για να χαρακτηριστεί ένα μέλι βιολογικό πρέπει να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις ως προς τον χώρο που τοποθετούνται τα μελίσσια, και ως προς την αντιμετώπιση των ίδιων των μελισσών. Ως προς τις μέλισσες απαγορεύεται η χρήση αντιβιοτικών και άλλων χημικών φαρμάκων για την αντιμετώπιση ή πρόληψη ασθενειών τους. Σε περίπτωση που αρρωστήσουν η αντιμετώπιση γίνεται μόνο με φυτοθεραπευτικά και ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Στην περίπτωση που αυτά δεν αρκούν και πρέπει να  χρησιμοποιηθούν χημικά φάρμακα, πάντα με ευθύνη κτηνιάτρου, τότε τα μελίσσια απομακρύνονται και παύουν να θεωρούνται βιολογικά έως και ένα χρόνο μετά. Σε έκτακτες περιπτώσεις όπου απειλείται η βιωσιμότητα του μελισσιού, επιτρέπεται η διατροφή του μόνο με μέλι βιολογικό που προέρχεται από την ίδια τη μονάδα και, σε περίπτωση παγετού που το μέλι κρυσταλλώνει, δίνεται σιρόπι ή μελάσα ζάχαρης βιολογικής καλλιέργειας. Ως προς την τοποθεσία των μελισσών πρέπει να βρίσκονται το λιγότερο 3 χιλ. μακριά από ανθυγιεινά περιβάλλοντα ή εστίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.
Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε την φυσική ανάπτυξη και τροφοδοσία των μελισσών.

Βάρος 0,980 kg

Εταιρία

Κτήμα Αδαμάντινος

bio_meli_adamantinos
Καλάθι αγορών
Scroll to Top