Μέλι Κουμαριάς ορεινής Αχαΐας | Λόπεσι | 950γρ

14,00 

 

Το μέλι Κουμαριάς συλλέγεται από τις νεκταροεκκρίσεις του φυτού της Κουμαριάς και περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα υπόλοιπα μέλια, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης  2,5-υδροξυφαινυλαοξικού οξέως (homogentisic acid).

Το μέλι κουμαριάς έχει το χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης  , εμπεριέχει λιγότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα μέλια  και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με άλλα μέλια, έτσι συνίσταται και για Διαβητικούς τύπου Β .

Κατηγορία : Νέκταρ
Χρώμα : Ανοιχτόχρωμο ξανθό και καφέ (σκουροχάλκινο) με γκριζωπές αποχρώσεις
Γεύση: Έχει υπόπικρη, πολύ ιδιαίτερη γεύση που το κάνει να ξεχωρίζει απ’ όλα τα άλλα μέλια
Άρωμα: Μέτριο έως δυνατό άρωμα
Κρυστάλλωση : Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, κρυσταλλώνει σε μικρό χρονικό διάστημα (αποκτώντας μια βουτυρένια υφή), το οποίο είναι χαρακτηριστικό του φυσικού βιολογικού μελιού.

Εξαντλημένο

Το μέλι Κουμαριάς ορεινής Αχαίας Λόπεσι είναι ένα πηχτό μελί και πολυ σπανιο διοτι συλλέγεται από την λευκη κουμαρια.

Η κουμαριά είναι αειθαλής θάμνος, που φτάνει περίπου τα 3 μέτρα, τουλάχιστον. Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό, που οι ρίζες τους εκμεταλλεύονται πλήρως την υγρασία του εδάφους. Ταυτόχρονα, είναι έναι φυτό καλό στη μελισσοκομία, μιας και δίνει νέκταρ και γύρη, ενώ ταυτόχρονα έχει μπουμπούκια, άνθη και ώριμα φρούτα.

Το μέλι κουμαριάς έχει το χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης σε σύγκριση με άλλα μέλια, έτσι εμπεριέχει και λιγότερες θερμίδες.

**είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα τα είδη μελιού περιέχουν φυσικά σάκχαρα και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, ακόμη και αυτά με χαμηλότερα επίπεδα ζάχαρης, σε περιπτώσεις διαβήτη ή άλλων υγειονομικών προβλημάτων.

Μέλι κουμαριάς, ευεργετικές ιδιότητες
  • Είναι διουρητικό και συνεπώς κάνει καλό στα νεφρά και στον προστάτη
  • Κατεβάζει την πίεση
  • Κάνει καλό στο κυκλοφορικό και στην καρδιά
  • Έχει χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης σε σχέση με άλλα είδη μελιού. Περιέχει έτσι λιγότερες θερμίδες
  • Επειδή λοιπόν έχει λίγη φρουκτόζη, είναι ιδανικό για ανθρώπους που κάνουν δίαιτα
  • Έχει φυσικές αντιβιωτικές ουσίες, σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα υπόλοιπα είδη μελιου

Το μέλι κουμαριάς περιέχει :
– την ουσία Arbutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης σε αυτό.
– τον πολυσακχαρίτη, Τυρανόζη ο οποίος όπως αποδείχθηκε πειραματικά αυξάνει τη ζωή των κυττάρων.
– το ένζυμο Διαστάση ή Αμυλάση, το οποίο διασπά το άμυλο.
Είναι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Οι φυσικές αντιβιοτικές ουσίες (τις οποίες περιέχει σε μεγάλο βαθμό) έχουν ως αποτέλεσμα να το καταστήσουν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.
Ακόμη χρησιμοποιείται σαν διουρητικό, και αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος καθώς επίσης και σε περιπτώσεις ήπιων λοιμώξεων των βρόγχων.

 

Οι θερμίδες που εμπεριέχει το μέλι κουμαριάς  είναι λιγότερες από τα άλλα μέλια λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης και φρουκτόζης και έτσι συνίσταται σε περιπτώσεις δίαιτας καθώς και για Διαβητικούς τύπου Β´.
Τέλος σύμφωνα με ανάλυση του Μελισσοκομικού Ινστιτούτου της Βρέμης και της εταιρείας Kraft του Μονάχου περιέχει:

0,0% σακχαρόζη (κοινή ζάχαρη)
36,1% φρουκτόζη
28,9 γλυκόζη
1,7% μαλτόζη
1% τυρανόζη
19,5% υγρασία
Το  ph του κυμαίνεται στο  4,5

 

Η ανθοφορία της κουμαριάς ξεκινάει τον Νοέμβριο ενώ τα άνθη της δίνουν γύρη και νέκταρ μέχρι αργά την Άνοιξη. Κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα και αποκτά  βουτυρώδη υφή

 

Στην χώρα μας το μέλι της κουμαριάς και της καστανιάς είναι δυστυχώς ελάχιστα γνωστά. Τα γνωρίζουν όμως και είναι περιζήτητα για τις ευεργετικές ιδιότητές τους στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, της Ρωσίας και των Αραβικών χωρών.

Βάρος 950 kg

Εταιρία

Λόπεσι

Καλάθι αγορών
Scroll to Top