Βιολογικό Αλεύρι Ντίνκελ (Dinkel) Ολικής | Όλα Bio | 500γρ.

3,50 

Εξαντλημένο

Ola bio

Το αλεύρι Ντίνκελ (Dinkel) – αλλιώς σπελτ – προερχόμενο από ένα αρχαίο δημητριακό (γνωστό στην εύφορη Περσική κοιλάδα), συγγενικό του σιταριού, είναι πιο εύπεπτο από το αλεύρι σιταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει είναι από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών. Γι’ αυτό η χρήση του αφορά και σε όσους έχουν μερική δυσανεξία στην γλουτένη.

Είναι ιδανικό σε αρτοσκευάσματα αλλά και στην ζαχαροπλαστική για γλυκά.

Η περιεκτικότητα του σε συνολική πρωτεΐνη είναι μεγαλύτερη κατά 10% με 25% σε σχέση με τις κοινές ποικιλίες σιταριού.

Το ντίνκελ περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όχι μόνο στον φλοιό, αλλά και στον σπόρο.
Περιέχει μεγάλο ποσοστό σιδήρου, ψευδαργύρου και μαγνησίου καθώς και τις βιταμίνες Β1 και Β2.
Επίσης είναι πηγή πολλών θρεπτικών ινών και ωφέλιμων λιπαρών οξέων.

Το ντίνκελ περιέχει τους υδατάνθρακες με την ονομασία mycopolysaccharite, οι οποίοι αποτελούν έναν σημαντικό αντιπηκτικό παράγοντα του αίματος ενώ επίσης συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στις μολύνσεις.

Οι διαφορές του με το σιτάρι δεν είναι μόνο διατροφικές, αλλά και περιβαλλοντολογικές καθώς η σκληρή εξωτερική φλούδα του ντίνκελ το προστατεύει από ασθένειες και παρασιτικά έντομα. Γι’ αυτό τον λόγο επιλέγεται από καλλιεργητές που εφαρμόζουν τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Επίσης, μπορεί να καλλιεργηθεί και σε φτωχότερα χώματα καθώς δεν απαιτεί πολλά.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 330 kcal, Υδατάνθρακες 60%, Πρωτεΐνες 12,5%, Φυτικές Ίνες 10%, Λιπαρά 1,6%, Αλάτι 0,001%.

100% βιολογικό προϊόν.

Βάρος 500 kg

Εταιρία

Όλα Bio

Ola bio
Καλάθι αγορών
Scroll to Top