Υλικά:

150 γρ. χαρουπάλευρο ΟΛΑ ΒΙΟ
80 γρ. αλεύρι
80 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού baking powder
Χυμός από 2 μανταρίνια 
3 αυγά
1 κούπα α ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
1 κούπα ρόφημα αμυγδάλου ECOMIL
½ κούπα ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 20 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το baking powder και το αλάτι.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και έπειτα τον χυμό από τα μανταρίνια. Κοσκινίζουμε το μείγμα με τα αλεύρια και ρίχνουμε εναλλάξ με το ρόφημα αμυγδάλου στο μείγμα με τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Η δοκιμή με το καθαρό μαχαίρι αποτελεί την πιο κλασική ένδειξη ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

ΣΥΝΤΑΓΗ
Καλάθι αγορών
Scroll to Top